Schadeherstelproces

8

Aflevering

Zodra de auto klaar is, wordt contact met u opgenomen en kunt u hem ophalen. Hierbij krijgt u uitleg over de werkzaamheden die zijn verricht. Wanneer u gebruik hebt gemaakt van een leenauto levert u deze afgetankt in. Hierna ontvangt u een Focwa garantiebewijs van de vier jaar garantie op de reparatie.

Ath Aflevering

2

Demontage

De volgende stap is het demonteren en eventueel vervangen van beschadigde auto-onderdelen. Het vervangen van onderdelen gebeurt alleen met originele nieuwe onderdelen. Kunststof en aluminium onderdelen kunnen gerepareerd worden, zodat deze niet vervangen hoeven te worden.

Ath Demontage

6

Montage

Wanneer de onderdelen gedroogd zijn moeten deze weer op de auto gemonteerd worden. Daarna wordt de elektronica gemonteerd en getest. Tot slot krijgt de auto een technische eindcontrole waarbij bijvoorbeeld de wielophanging met computergestuurde apparatuur uitgelijnd wordt.

Ath Montage

3

Plaatwerkerij

Daarna wordt de carrosserie uitgedeukt of vervangen. Ook is het mogelijk om te restylen®. Hierbij wordt uw voertuig uitgedeukt zonder dat er opnieuw gespoten hoeft te worden. Er wordt uitsluitend gewerkt met las- en puntlasapparatuur dat voldoet aan de hoogste eisen.

Ath Plaatwerk

1

Schademelding

Wanneer u schade heeft kunt u online of telefonisch een afspraak maken met een schade-expert/behandelaar deze neemt de schade op. Er worden foto’s van de schade gemaakt. Neemt u uw rijbewijs, kentekenbewijs en groene kaart mee? Wij helpen u bij vragen over (het invullen van) het schadeformulier. Het schaderapport wordt vastgelegd en u ontvangt een kostenindicatie. Waarna we samen de reparatieduur inplannen. Wij regelen, na uw akkoord, alles met uw verzekerings-maatschappij. 

Ath Schademelding

5

Spuiterij

De auto of auto-onderdelen wordt in een stofvrije spuitcabine voorzien van een laklaag. Deze lak wordt met behulp van een speciale spectrofotometer gemengd, zodat altijd de goede kleur lak wordt gebruikt. Hierna wordt de lak gedroogd onder de ideale temperatuur.

Ath Spuiterij

4

Voorbewerking

Hierna wordt de auto voorbewerkt voor het spuiten. De te spuiten onderdelen worden geschuurd en ontvet, de delen die niet gespoten hoeven te worden, worden afgeplakt. Ook wordt het geschuurde deel voorzien van en roestwerende grondlak.

Ath Voorbewerking

7

Wassen en poetsen

De auto krijgt een grondige reiniging, van binnen en van buiten, zodat deze klaar is voor aflevering.

 

Ath Wassen En Poetsen
Top